Rumlaborg - Huskvarna

Adress: 561 32 Huskvarna, Sverige.

Webbplats: uddautflykter.se
Specialiteter: Historisk sevärdhet, Arkeologisk utgrävning, Turistattraktion.
Andra intressanta uppgifter: Rullstolstillgänglig ingång, Rullstolstillgänglig parkering.
Recensioner: Det här företaget har 51 recensioner på Google My Business.
Genomsnittlig åsikt: 3.9/5.

📌 Plats för Rumlaborg

Rumlaborg 561 32 Huskvarna, Sverige

⏰ Öppettider för Rumlaborg

  • Måndag: Öppet dygnet runt
  • Tisdag: Öppet dygnet runt
  • Onsdag: Öppet dygnet runt
  • Torsdag: Öppet dygnet runt
  • Fredag: Öppet dygnet runt
  • Lördag: Öppet dygnet runt
  • Söndag: Öppet dygnet runt

Absolut Här är ett utkast till en beskrivning av Rumlaborg, skriven på svenska och med de önskade detaljerna, formaterad med

👍 Recensioner av Rumlaborg

Rumlaborg - Huskvarna
Anders K.
4/5

Historisk plats väl värd ett besök. Borgen anlagd på 1300-talet för strategisk funktion. Fler faktaskyltar borde dock sättas upp i park- och vandringsområdet. Bl a hade förståelsen ökat om dess forna utseende illustrerats på översiktsskyltar.

Rumlaborg - Huskvarna
Jimmy S.
5/5

Mycket trevlig plats att bara sitta ner o njuta av naturen. Sen att det finns en intressant bakgrund till lusthuset är ju bara ett plus

Rumlaborg - Huskvarna
Roger O.
2/5

Historisk medeltida plats som varken kommun eller någon annan statlig aktör ägnat något som helst engagemang. Inte ens en infotavla.

Rumlaborg - Huskvarna
Evalena S.
3/5

Fint att gå runt, lite synd att Lusthuset ser väldigt medtaget ut. Men bra med bänkarna runt, där kan man sitta o titta o filosofera......

Rumlaborg - Huskvarna
Håkan G.
2/5

Skräpigt och närgånget, alltså dåligt skött. Högt gräs och risigt hus. Kunde vara en vacker plats om det var iordning. Annars intressant plats med intressant historia som borde premieras bättre.

Rumlaborg - Huskvarna
Mikael G.
3/5

Under medeltiden var Huskvarnaåns utlopp i Vättern en mycket strategisk plats. Här fanns en uppmarschväg upp i landet och över huskvarnaån gick kavlabron som förband riksvägarna. Bron började byggas redan på vikingatiden. Även om det inte finns några historiska belägg för det är det inte omöjligt att det fanns någon form av befästning på området redan på vikingatiden.

På biskopsgården Humlarums ägor anlades en borg under slutet av 1200-talet. Borgen som ursprungligen hette Humblaborg byggdes ut ordentligt under kung Albrekt av Mecklenburgs (1364–1389) regeringstid då det ursprungliga träfortet försågs med ett stenhus som omgavs av en träpallisad och en vallgrav. I den vevan byttes även namnet på fästet till Rumlaborg. Jönköpings kommun borde göra betydligt mer av denna historiskt viktiga plats!

Rumlaborg - Huskvarna
Ulf. N.
4/5

Historiskt mycket intressant plats.

Rumlaborg - Huskvarna
Magnus ?. B.
5/5

Lugnt o skönt o mycket fågelkvitter på försommaren

Go up